Planritning hus

Planritning hus, eller planritningar är skalenliga ritningar som visar förhållandet mellan utrymmen, områden och fysiska funktioner, sett ovanifrån. De levererar en metod för att föreställa sig hur individer kommer att kunna röra sig. En planritning hus gör det mycket lättare att inspektera om arean eller utrymmet utför sin önskade funktion. Fyller planritningen sin funktion ger den också möjligheter att lösa eventuella framtida hinder. Men även hjälp att omforma ritningar och justera planerna innan du går vidare. Vidare med mer sofistikerade förberedelser eller avancerade faser i byggandet. Med hjälp av planritningarna ger det dig möjlighet att prova olika flödesalternativ.


Innehåll:

✓ Du får reda på priset direkt!

✓ Du slipper ringa!

✓ Det är helt gratis och säkert!

✓ Du har ditt pris bekvämt i din inkorg!

✓ Det tar 5 sekunder att fylla i!

Vi svarar vanligtvis inom de närmsta 24 timmarna.

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Vad är en planritning hus?

  • Tvådimensionell grafisk represntation av byggnaden eller huset.
  • Projecerad från ovan.
  • En planritning för ett hus är skalenligt med en angedd skala
  • En planritning är utformat i ett genomskuret format

Vad visar en planritning?

Planritningen visar den stora bilden av en byggnad eller ett hus. Även om de är skalenliga så innehåller planritningen inte tillräckligt med information, för att kunna användas som underlag för ett bygge.

Planritningen är snarare är en grundlayout. Som som avslöjar områden och areor, med hjälp av en konceptuell utgångspunkt. För att bygga krävs bygglovsritningar och eventuellt konstruktionsritningar med mycket mera.

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Att tänka på i en planritning

Vi tycker att områdesförberedelser är viktigt i helt nya byggnationer. Men det är också avgörande att omvärdera befintliga områden för att identifiera hur man skall kunna använda dem mer effektivt. Områdesförberedelser har en betydande roll för aktiebolag och stora bolag som är beroende av prestation.


A och o är planeringen i planritningen. Planeringen gör en stor skillnad i miljöns känsla och energi. Stort flöde och mycket rörelse kräver ofta mycket planering och förbereda rätt område för rätt ändamål. Exempelvis i ett detaljhandelsområde, kanske du vill styra mängden besökare genom ett område. Men å andra sidan i ett konstgalleri kanske du vill att personerna skall vara mindre begränsande för att förhindra flaskhalsar. Beroende på hur du gör din planritning av hus kan interiörer av samma storlek kännas extremt olika. Hur interiören känns kan du själv planera. Vi brukar ha som tumregel, ju mindre visuella blockeringar i ett område, ju större kommer området att verka.

Så börjar du på din planritning för ditt hus

Oavsett om du använder papper och penna eller något avancerat program så är metoden mer eller mindre likadan. Beroende på resultatet så kan det krävas mer eller mindre justeringar i slutändan för att kunna använda dem i vidare bygge.


  1. Ange behov och krav – Gör en lista på vad som du absolut behöver ha baserat på dina och de behov från andra som skall vistas i utrymmet.
  2. Mät och måtta ordentligt – Gör ordentliga mått och mät gärna en gång mer än en gång mindre. Viktigaste måtten är; utsidan av väggar, väggar sida till sida, elektriska uttag, permanenta enheter så som eldstäder, hyllor, bänker mm.
  3. Skala – För att ge en ordentligt bild och något att arbeta utifrån är det viktigt att förstå vilken storlek som ritningen är utförd i.
  4. Tänk långsiktigt - Vilken användning ska du ha för de utrymmen du ritar upp? Hur god sikt behöver man ha? Skall man stå upp eller skall man sitta ned? Vill du ha god sikt när du sitter ner eller vill du inte se över fönsterkarmen?
  5. Se planen och skissa / rendera – När du vet alla komponenter, börja skissa eller rita i ritprogram.
  6. Utvärdering - Gör om och gör rätt tills du är nöjd.

Vi hjälper till så att skissen och planritningarna är tillräckliga eller så gör vi dem helt från grunden, beror på hur mycket arbete du vill göra. Sedan kan vi hjälpa dig vidare mot din drömbyggnation med alla andra steg som krävs i byggprocessen. Oavsett var du är i processen, känn dig alltid varmt välkommen att kontakta oss omgående för råd och vägledning. Hör av dig så tar vi fram en offert utformad för dig!

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra våra tjänster och våra arbetssätt för dig som kund. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår privacy policy. Klicka här för att läsa mer