Konstruktionsritningar

Vacker dekorativ inspirationsbild

Konstruktionsritningar är vitala för att etablera dina drömmar och projekt i verkligheten. Skulle ritningarna även vara avvikande på fel ställen kan detta påverka hela bygget och vara konfliktande med lagkrav men också rent utav resultera i ett livsfarligt bygge. För att känna dig säker på dina konstruktionsritningar men också ditt bygge ska du anlita en byggnadskonstruktör med rätt utbildning och erfarenhet. Vanligtvis behövs enbart konstruktionsritningarna när man påbörjar det tekniska samrådet med ex. Kommun för att visa att bygget uppfyller lagkrav.


Innehåll:

✓ Du får reda på priset direkt!

✓ Du slipper ringa!

✓ Det är helt gratis och säkert!

✓ Du har ditt pris bekvämt i din inkorg!

✓ Det tar 5 sekunder att fylla i!

Vi svarar vanligtvis inom de närmsta 24 timmarna.

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Vad är konstruktionsritningar?

När du söker efter konstruktionsritningar kan du hitta dem i formerna: konstruktionshandlingar, K ritning, K-handlingar eller konstruktionsberäkning.


När du i ett bygge skall visualisera byggnaden på detaljnivå på papper eller digitalt i form av en ritning så kan man göra det med en konstruktionsritning. Konstruktionsritningar visar byggnadens alla konstruktiva byggkomponenter samt vilka dimensioner de har.

Konstruktionsritningen kan vara så pass detaljerad att definition av vilket märke och modell du skall använda på dina spik och skruvar. Tittar du på konstruktionsritningarna ser du en visuell bild av byggnaden, också se hur byggkomponenterna skall monteras. Men de tar även i beakt beräkningar för extern påverkan och belastning så som vind, väder mm. Du känner igen bra konstruktionsritningar genom:


 • Konstruktionsritningen visar också att bygget upprätthåller konstruktionsregler och lagkrav.


 • Konstruktionsritningen visar dessutom kompletterande information vid det tekniska samrådet.


 • Det gör det möjligt för dig att bland annat kunna begära offerter och få priser från entrepenörer och byggföretag. Professionella k ritningar gör det möjligt för dig att ordentligt granska och jämföra de olika offerterna. Så att du kan förstå vad och varför samt kunna optimera och planera slutkostnaden för ditt bygge som du vill.


 • Är dina K ritningar professionella nog kan du med underlaget avläsa också kunna optimera materialval på bärande delar för att undvika onödiga extrakostnader.

 • Precis som med våra älskade IKEA möbler behöver även större byggen som husbyggen ha en ritning. Hur bygget skall konstrueras beskrivs i konstruktionsritningarna. Färdigt bygge skall framgå med materialval och dimensioner. Du skall mer eller mindre bara kunna montera och snickra ihop allt ut efter konstruktionsritningarna. Konstruktionsritningarna är din värdefulla ritning som visar alla hur bygget skall konstrueras från dröm till ett utmärkt resultat.


 • Med bra konstruktionsritningar eller k ritningar skall du inte behöva koppla ihop många lösa trådar på plats utan med bra ritningar är dessa fixar minimala.


Vanliga delar du ska hitta i bra konstruktionsritningar;


Grundplan

Din grundplan visar ex. som armeringen, grundbalkar och grundplattor eller platta.

 1. Platta
 2. Balkar
 3. Armering


Stomplan

Din stomplan visar bla exakt alla reglars placering men också bärande väggar, mellanbjälklag och balkar.

 1. Mellanbjälklag
 2. Balkar
 3. Bärande väggar
 4. Reglars placering


Takplan

Takplanen i k ritningen kan visa bärande väggar, balkar som takbalkar men även avväxlingar.

 1. Avväxling(ar)
 2. Bakbalk(ar)
 3. Bärande vägg(ar)


K-Sektioner

K sektioner i en k ritning är huvudsakligen detaljer för infästningar, tak, bjälklag, vägg och grunddetaljer.

 1. Grunddetalj(er)
 2. Väggdetalj(er)
 3. Bjälkdetalj(er)
 4. Takdetalj(er)
 5. Infästningar


Resterande Detaljer


Väggelevationer


Överblick Visualisering i 3D

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Vad är en K ritning?

En K ritning är bara ett annat ord för konstruktionsritning. För den mer erfarne, är du ny i branschen så kan det vara ett nytt begrepp.

Vad kan du få av oss?

Har du tänkt ansöka om bygglov kommer du att behöva konstruktionsritningar. Byggingenjör Göteborg erbjuder konstruktionsritningar och hjälp i hela kedjan från dröm till verklighet. Vi jobbar för att du som kund skall bli nöjd och få dina drömmar realiserade så att du snart kan stiga in i ditt nya hus eller byggnad. Från oss kan du få konstruktionsritningar till alla byggen och projekt.

För korrekta beräkningar och dimensioner använder vi ny mjukvara för att digitalisera dina idéer till 3D visualiseringar. Visualiseringar som vi sedan kan översätta till 2D ritningar, konstruktionsritningar och vidare mot färdigställande av ditt bygge.

Vi skulle rekommendera att du börjar med att ringa oss för att etablera kontakt och skicka oss bilder och skisser på hur du vill ha det. Sedan hjälper vi dig vidare därifrån med exempelvis;

 • Bygglovsritningar och ansökan om bygglov.
 • Vidare hjälp med dina att ta fram konstruktionsritningar till det tekniska samrådet och godkännande för bygglov.
 • Har du valt att anlita en entrepenör eller byggfirma kommer de att vilja ha bygghandlingar som vi hjälper dig ta fram så att du kan få rätt priser på offerter.
 • Till sist vill du ha relationshandlingar för att kunna avsluta ditt projekt och få ett slutbesked och kliva in genom dörren.

Vi hjälper dig med allt så att du inte behöver känna dig osäker, kontakta oss direkt så kan vi guida dig rätt i byggprocessen!

Vem kan göra konstruktionsritningar?

Byggnadskonstruktören färdigställer framgångsrikt kvalitativa konstruktionsritningar. Relevant erfarenhet och god kunskap skall den som gör konstruktionsritningarna för dig ha. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare. 

Hur mycket kostar konstruktionsritningar?

Om du söker efter konstruktionsritning pris är det bra att ha med sig att konstruktionsritningar inte bara kräver många arbetstimmar utan även mycket erfarenhet och kunskap för att levereras professionella. Konstruktionsritningarna är vanligtvis mer komplexa och djupgående än arkitektritningar vilket gör att de ofta tillhandahålls till ett högre pris. Genom att anlita erfarna och kompetenta proffs kan du spara många tiotusentals om inte hundratusentals kronor.Nedan priser är vanliga priser folk betalar för konstruktionsritningar, de varierar och genom att kontakta oss hjälper vi dig komma så långt ner i skalan som möjligt och spara dig upp till tiotusentals kronor.

Konstruktionsritning priser nedan är listade i tusen kronor (tkr)

 • Villa Nybyggnation: 7 – 45tkr
 • Villa Tillbyggnation: 7 – 15tkr
 • Altan Trädäck: 6 – 15tkr
 • Bärande Vägg Avväxling: 4 – 15tkr

Alla byggen är unika och för att du skall få ett så bra och så kostnadseffektivt projekt som möjligt kan vi hjälpa dig spara budgetpengar. Budget du kan använda till ett lyxigt kök eller komfort så som golvvärme i badrummet med mycket mer. Spara pengar och få råd med mer i ditt projekt, be om en offert idag så får du en skräddarsydd konstruktionsritning och offert för just ditt drömprojekt.  

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra våra tjänster och våra arbetssätt för dig som kund. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår privacy policy. Klicka här för att läsa mer