Husritningar

Vacker dekorativ inspirationsbild

Vi som människor har alltid haft drömmar och visioner på vad vi önskar oss och hur vi vill att vår framtid, vårt boende och liv skall vara. Problemet är att vi är alla olika, ser på saker olika och uppfattar ofta muntliga beskrivningar något olika. När det gäller vardagliga saker så som vad man skall laga till middag kan det vara okej att du köper nötfärs istället för blandfärs till pastan när sambon vill ha köttfärssås och spaghetti.

Men när det gäller byggnationer är det destoviktigare att önskemålen blir konkreta och kan uppvisas på ett sätt som tolkas lika av byggteknikern liksom projektledaren.


Innehåll:

✓ Du får reda på priset direkt!

✓ Du slipper ringa!

✓ Det är helt gratis och säkert!

✓ Du har ditt pris bekvämt i din inkorg!

✓ Det tar 5 sekunder att fylla i!

Vi svarar vanligtvis inom de närmsta 24 timmarna.

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Om Husritningar

Husritningar och ritningar i allmänhet används huvudsakligen för att realisera och visualisera idéer. Beställaren, utföraren och mottagaren skall tolka dessa beskrivingar lika. Kort sagt, ritningarna måste tolkas lika av alla som skall realisera och utföra bygget.

Vanligtvis börjar man med en skiss som kan fungera som en första visualisering av idéer. En skiss som även är ett bra sätt att skapa en fysisk avbild av vad man vill åstadkomma. Kan även ses som ett utkast.

Genom att ta din skiss vidare till mer konkreta ritningar som har en mer global standard kommer du vidare mot din dröm. Man kan också säga att ritningen är ett steg närmre att kunna realisera dina drömmar till ett faktiskt bygge eller hus. När du börjar arbeta med ritningar är det viktigt att du vet med dig att det finns många olika typer av ritningar som används och tolkas på sitt eget vis. Exempelvis husritningar som illustrerar byggnationen i olika skalor, från olika vinklar, vyer och perspektiv. Exempel på vanligare ritningar för ett bygge:

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Men hur går man tillväga för att gå från skiss till hus?

Placering och omgivning

Husets omgivning - Först behöver du ta reda på var du vill ha ditt hus, skall du in bland större byggnationer så som i stan, eller skall du bo i det öppna på landet? Tänk även på saker som om du vill bo nära eller långt bort från nära och kära.

Husets närmiljö – Njuter du av att se horisonten, skogstoppar, eller höra vågorna svalla in till stranden när du dricker ditt morronkaffe?

Älskar du dina grannar? - Tycker du om att ha nära till grannar eller vill du leva ett mer frånkopplat och avslappnat liv med mindre rörelse och mer natur?

Tomtens natur

Tomt - Har du eller vill du skaffa husdjur eller barn så kan det vara en bra idé med en stor och öppen tomt, kanske det är roligare för barnen och djuren med en kuperad naturlig miljö än en plan gräsmatta? Vill du bo mer avskiljt kanske du även vill planera för en fin häck.

Husets natur

Husstorlek - Idag är det vanligt och mycket omtyckt med öppnare planlösningar som är väldigt inbjudande och vackert. Öppna planlösningar är möjliga i mindre hus, men givetvis så ger ett större hus ännu mer möjligheter för att skapa mer magiska lösningar i huset.

Stil och design – Designen av ditt hus är för många en delbreaker så välj med omsorg och se till att du också har använt dig av all inspiration du kunnat hitta. Moderna hus så som trähus eller betonghus, nordiskt eller amerikansk stil? Din fantasi och kreativitet är det enda som begränsar dessa val.

Ålder – Vill du att huset skall lukta nytt i flera år med fräscha nysvarvade karmar och det senaste laminatet, eller njuter du av ett klassiskt fiskbensgolv efter en renovering?

Barnfamilj – Har du barn så vill du troligtvis att ditt hus är anpassat efter livliga barn som älskar stora ytor att leka på. Större barn, Större leksaker, som kräver större ytor.

Vem gör jobbet?

När du vet var du vill ha ditt hus bör du ta reda på vem som skall bygga ditt hus. Känner du dig redo att ta dig ann ditt livs troligtvis största projekt? Superkul! Vi hjälper dig gärna. Känner du att du inte vill tänka på en attefallshus ritning, husritningar, konstruktionsritningar, bygglovsritningar, en fasadritning, en carport ritning, en planritning hus eller vad energideklaration pris skulle bli så finns vi Byggingenjör Göteborg här och hjälper dig från dröm till verklighet!

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra våra tjänster och våra arbetssätt för dig som kund. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår privacy policy. Klicka här för att läsa mer