Energideklaration Pris

Energideklaration pris kan skilja sig beroende på vem man frågar. Energideklarationen visar huvudsakligen hur mycket energi som görs av i ett bebott hus.

Eftersom energideklarationen är giltig i 10 år så finns det flera anledningar att göra en energideklaration i god tid innan man skall flytta ut eller sälja. För att fylla nybyggnadskraven så krävs energiklass C vilket är en angivelse på dels att du har godkänd energiklass men även hur energieffektivt ditt hus eller byggnad är.

Innehåll:

✓ Du får reda på priset direkt!

✓ Du slipper ringa!

✓ Det är helt gratis och säkert!

✓ Du har ditt pris bekvämt i din inkorg!

✓ Det tar 5 sekunder att fylla i!

Vi svarar vanligtvis inom de närmsta 24 timmarna.

Vad är energideklaration?

 • Energiklassning av hus
 • Giltig i 10 år
 • Ett krav vid försäljning
 • Bäst energiklass är A.
 • Sämst energiklass är G.
 • Ger dig en möjlighet att optimera din energiförbrukning
 • Energideklarationen berättar vilken energiprestanda huset har, men också om en radonmätning har gjorts, vilka referensvärden som finns. Energideklarationen kan även berätta vilka åtgärdsförslag som finns för att minska förbruktningen och ditt klimatavtryck.
 • För att få reda på hur effektiv användningen av energi är kan man mäta det i ett mått, energiprestanda. Energiprestandan är ett mått på huset i sig. Inte ett mått på användning du har som boende. Det vill säga exempelvis micro, kyl och frys eller dator.

Hur gör man en energideklaration?

En certifierad energiexpert gör energideklarationer. Fyra delar där man delar upp arbetet i

 • Besiktning och kontroller
 • Diagnos
 • Energideklaration med åtgärdsrapport
 • Investeringskalkyl och rådgivning

Besiktning och kontroll sker först. Kontroll sker ut efter ett protokoll för att ta reda på husets energiförbrukning. Du kan få tillbaka en diagnos i en rapport. Denna kan inkludera en åtgärdsrapport men till det kan du också få en investeringskalkyl och rådgivning. Så att du vet hur du kan förbättra och optimera din energiförbrukning och hålla eller få ett bättre resultat.

Vem får göra en energideklaration?

Det är viktigt att veta att vem som helst inte får göra en energideklaration. Endast certifierade energiexperter får utföra deklarationerna. Detta för att dessa uppdrag skall vara helt oberoende, det vill säga att köparen eller säljaren får inte ha influence över beslut eller påverkan. Energideklarationen skall vara oberoende och opartisk för att vara så genuin och äkta som möjligt.

Vad kostar en energideklaration?

Energideklaration pris, kan variera mellan olika tjänsteföretag och leverantörer, vanliga priser vi ser runt på marknaden ligger runt 2000 – 6000 kronor. Det kan vara en mycket bra investering om man vill upprätthålla Svensk lag då det idag är ett krav på Svenska bostäder att ha en energideklaration.

Vad ska du tänka på när du beställer en energideklaration?

När du beställer din energideklaration skall du hitta ackrediterade företag som agerar i ditt område, kontrollera deras villkor och skillnader i priser. Du vill veta vad du får för pengarna du betalar och den som skall utföra jobbet skall också kunna presentera hur de planerar deklarationen. Du kan hjälpa till genom att ha färdigt ritningar, fakturor på el och tidigare protokoll. Får du fylla i ett formulär så är det ännu bättre. Skönt att veta också är att vid sälj är energideklarationen avdragsgill.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra våra tjänster och våra arbetssätt för dig som kund. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår privacy policy. Klicka här för att läsa mer