Attefallshus Ritning

Vacker dekorativ inspirationsbild

Attefallshus ritning är idag väldigt eftertraktat och om du är en av dom som hör attefallshus överallt, men inte själv riktigt fått grepp om vad det är så har du hamnat rätt. Oroa dig inte, vi förklarar och kan även ge dig ett pris på attefallshus ritningar!


Innehåll:


✓ Du får reda på priset direkt!

✓ Du slipper ringa!

✓ Det är helt gratis och säkert!

✓ Du har ditt pris bekvämt i din inkorg!

✓ Det tar 5 sekunder att fylla i!

Vi svarar vanligtvis inom de närmsta 24 timmarna.

Vackra dekorativa inspirationsbilder

Vad är attefallshus?

Om du är en av dom som hör attefallshus överallt men inte riktigt fått grepp om vad det är så har du hamnat rätt. Enkelt förklarat kan man säga att attefallshus är en typ av hus eller byggnad som har rätten att användas som; Komplementhus/bostad, Extrabostad, Extratakkupor, Komplementbyggnad, Tillbyggnad, Ett attefallshus har även vissa mindre krav på sig så som hur nära det skall stå fastigheten, samt att det måste ligga på samma tomt, som ett eller två bostadshus. Ett attefallshus är i kort är en komplementbyggnad som får upprättas där det idag finns etteller två regelrätta bostads eller fritidshus.

Hur stort är ett attefallshus?

Ett attefallshusär bygglovsbefriad och får maximalt vara 25kvm (30kvm f.r.o.m. 1 mars 2020) och taknockshöjd 4m.

Du har inga krav på dig att söka bygglov men dock måste duanmäla till byggnadsnämnden.


Vackra dekorativa inspirationsbilder

Vad kostar ett attefallshus? Attefallshus pris

Innan du börjar bygga kräver de även ett startbesked. Vid bebonad/inflytt ett slutbesked. Ett attefallshus kan man bygga själv och då kan det variera otroligt mycket. Attefallshus pris är enklare att uppskatta om man köper det samt kringvarande tjänster som mer eller mindre färdigt i byggsats. En byggsats rör sig vanligtvis mellan 25 tusen till 300 tusen plus. Det är också viktigt, om behoven finns, att se till att badrum, kök, el, vatten mm installeras, vilket vanligtvis inte ingår i en attefallshus pris för en byggsats. Vill du ta reda på ditt pris kan du kontakta oss direkt här.

Vilka dokument krävs för att komplettera en attefallshus ritning?

En attefallshus ritning kan vara bra för att ge en förståelse för hur huset kan se ut färdigt och vilka möjligheter du har att inreda och planera ditt attefallshus med. Vanliga dokument som krävs för att kunna upprätta ett attefallshus är dokument dom produceras av byggarkitekter eller bygglovsspecilister:

 • U värdesberäkningar
 • Planritning
 • Vatten och avloppsritningar
 • Anmälan
 • Markplaneringsritning
 • Situationsplan
 • Sektionsritning
 • Fasadritning
 • Köksritningar
 • Beskrivning ventilation
 • Konstruktionsritningar (materialval, väggar, tak, grund och infästningar mm.)

Viktigt att tänka på när du bygger attefallshus!

När ett attefallshus blir byggt. Är saker som värme, vatten, avlopp och el med mera saker du bör tänka på. Så kan det krävas många fler dokument och exempelvis en kontrollansvarig för ett så bra bygge som möjligt. Det kan även vara så att du kan behöva ett godkännande från grannar innan du påbörjar ditt bygge. Vi rekommenderar att du pratar med en erfaren byggingenjör eller någon som har erfarenhet av attefallshus innan du påbörjar ditt projekt. Vi finns givetvis alltid redo när du behöver hjälp med din attefallshus ritning. Du kan kontakta oss när du vill veta en uppskattning på vad ditt pris kan bli.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra våra tjänster och våra arbetssätt för dig som kund. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår privacy policy. Klicka här för att läsa mer